Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu Kentsel Dönüşüme gidiyor
Kastamonu Belediyesi ve Kentsev işbirliğinde "Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm, Akıllı Şehir ve İklim Değişikliği Zirvesi" toplantısı düzenlendi.
Önlemler işe yaradı! Fahiş fiyatlarla mücadele devam ediyor
Ticaret Bakanlığı'nın fahiş fiyat artışları için aldığı önlemler meyvelerini vermeye başladı. İş adamları bakanlığın önlemlerinin sonuçlarını gördüklerini belirterek, "Fiyatlar yavaş yavaş geri geliyor. Köpük ortadan kalktı" dedi.
Kamuya taşıt alımında öncelik yerli üretim ve çevreci araçlarda
Orta Vadeli Program'a (OVP) göre, kamuya yeni taşıt edinimlerinde ekonomik olması gözetilerek yerli üretim ile çevreci araçlara öncelik tanınacak.
Koca’dan ‘Eris Varyantı” hakkında açıklama
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
ATO'nun girişimleriyle Başkent'e ucuz kırmızı et!
Ankara Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara Ticaret Odası'nın öncülüğünde Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendecileri Derneği (Ankara PERDER) ile Et ve Süt Kurumu (ESK) arasında yapılan anlaşma ile Başkentlilerin yarından itibaren Ankara Ticaret Odası üyesi de olan Ankara PERDER üyesi marketlerden uygun fiyatla kırmızı et alabileceğini bildirdi. Fiyat dengesizliklerinin vatandaşların tüketimini etkilediğini kaydeden Baran; "Bu anlaşmayla Ankara'mızda vatandaşlarımız eti daha uygun fiyatla temin edebilecek" dedi.
Gümrük vergileri belirlendi
Buğday, mısır ve arpada uygulanan gümrük vergileri yüzde 130 olarak yeniden düzenlendi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
"Meslektaşlarımız açısından ciddi sorunların yaşandığı bir yıl"
TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası tarafından yazılı bir absın açıklaması yayımlandı. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Baki Remzi Suiçmez tarafından yapılan açıklamada; " Ülkemizde tarım öğreniminin başlangıcının 177. yıl dönümünü buruk kutluyoruz. Son yıllar ve de özellikle 2022 yılı gerek meslek alanlarımız gerekse meslektaşlarımız açısından ciddi sorunların yaşandığı bir yıldır. Yaşanan sorunların kökeni geçmiş yıllardaki yanlış tarım, gıda, eğitim ve istihdam politikalarına dayanmaktadır. Ülkemizde tarım öğreniminin başlangıcının 177. yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin 100. Yılında, meslek ve meslektaşlarımız boyutunda mevcut ve de artan sorunlarımızı gerçeklerden kaçmayarak hep birlikte çözebilmek umut ve dileğiyle" ifadelerine yer verildi.
"Amaç, gelecek kuşaklara kalkınmış bir Türkiye bırakmak"
Aralık ayının gelmesiyle Yerli Malı Haftası gündeme geldi. Yerli ürünlerin öne çıkarıldığı ve toplumsal tutum bilincinin oluşması hedeflenen Yerli Malı Haftası birçok okulda çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı. Kastamonu'da Gazipaşa İlkokulu'nda yeri malı haftası dolayısıyla yöresel ürünlerden ve yerli üretime dayalı malzemelerden oluşan bir sergi açıldı.
TURKUAZ ER41 için geri sayım
Kastamonu TEKNOKENT’te çalışmalarına devam FPROTEC firması, Teleskopik Kanada Sahip Dikey İniş-Kalkış Yapabilen İnsansız Hava Aracı’nın tanıtımı gerçekleştirildi.
TEMA Koleji’nden yerli üretim
Günümüzde sağlıklı yaşam ve buna bağlı olarak sağlıklı beslenmenin önemi giderek artış gösteriyor. Özellikle dünyayı 2 yıldır etkisi altına alan pandemiyle birlikte, üretmenin değeri artarken, yerli üretim de çok ciddi önem kazandı.
Erbakan: 'Kastamonu'yu örnek gösteriyor ama...'
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Kastamonu'yu örnek göstererek, '' Sağlık Bakanımız Kastamonu ilini takdir ediyor, en çok aşılama oranı olan il olduğu için. Aynı haber içinde diyor ki ama vakaların en çok patladığı il, onun için aşıyı daha çok yapmamız lazım diyor. Aşılanma oranının hem en yüksek olduğu il hem de vaka patlaması şampiyonu il oluyorsa aşılama ile vaka ve ölüm arasında bir ilişki var'' dedi.
‘Alışverişlerde önceliğimiz yerli üretimden yana olmalı’
Gıdada, tekstilde ya da teknolojide her alandaki alışverişlerde önceliğin yerli üretimden yana olması gerektiğini vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, her yılın 12-18 Aralık haftasını kapsayan Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, “Ekonomik kalkınma için alışverişlerimizde ister gıda olsun ister tekstil, ister kalem olsun ister telefon, her zaman yerli üretimden yana olmalıyız. Özellikle döviz kurlarındaki yükseliş de göz önünde bulundurularak, paramız yurtdışına çıkmasın ve kendi ülkemiz kazansın diye yerli malı kullanmanın, yatırım yapmanın ve elimizdekilerin değerini bilerek tutumlu olmanın tam zamanı” dedi.
Yerli üretim Vivo Y21s Türkiye’de satışta; işte fiyatı ve özellikleri
Vivo, yerli üretim etiketi taşıyan ürünlerine Y serisinin en yeni modeli Y21s ile devam ediyor. Bu yeni Android telefon Türkiye’de satışa sunuldu. Fiyatı ve özellikleri haberimizde yer alıyor.